revideált szépségideál

 2010.09.06. 14:31

Van egy ötletem!

Szerintem napjaink egyik legnagyobb társadalmi problémájára adhatnánk vele valamiféle választ, megoldást.
Az alapprobléma a mai női szépségideál és a köréje épített kultusz és mesterségesen gerjesztett kereslet, mert a képek és videók elérhetetlen és kielégíthetetlen igényekként ülepednek le(elsősorban) a fiatal lányok agyában.
Az az energia, pénz és idő, amit a jelenség nyomában kialakuló betegségek kezelésére, antipszichotikumokra és terápiákra költ a TB másként is felhasználható volna egyfajta megelőző terápia formájában:
- Törvénybe kéne iktatni, hogy minden 16. életévét betöltött nő jogosult egy TB által fizetett, egynapos profi fotózásra, melyhez fodrász, sminkes, stylist,stb... is garantálva lenne a photoshopos korrekciókkal együtt.
- Az eredményt, az összes felhasználási joggal együtt, megkapná a az illető.

Hogy mire lenne ez jó?
A dolog után ha majd felnyit egy női/férfi magazint és meglátja a tökéletes modellek tökéletes képeit, immáron kihúzhatja magát és sopánkodás helyett elégedett és kaján vigyorral veheti tudomásul, hogy ilyet ő is tud(ha akar).
Hogy a TB-nek megérné-e?
Nem tudom, de gyanítom hogy nem volna drágább hosszútávon.
Hogy a férfitársadalomnak megérné-e?
Azt garantálom!
A csupán az egóra ható terápia is terápia.

A dolognak nem kis hatása volna a szépságiparra/self care-re, mely tudtommal a harmadik legdinamikusabban fejlődő ágazat.
Az ipar nagy márkái kénytelen volnának megújulni, hisz már nem tudnák ugyanazzal a sablonnal hirdetni termékeiket. Az igazi szépség ideálját kéne megteremteniük, mely jelentősen túl kéne hogy mutasson a külsőségeken, az ideálisnak mondott méreteken és a felszínen.

R.

Címkék: magazin szépség ideál

A bejegyzés trackback címe:

https://ragnarok.blog.hu/api/trackback/id/tr82275125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása